Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BORÁSZAT

Ön itt jár: Kezdőlap >

BORÁSZAT

Birtokunk

Területeink csak bazalthegyeken találhatók, ennek köszönhető a borok termőhelyet tükröző jellegzetes minerális ízvilága.

A birtok 3 épület egységéből áll. A pince ideális helyszín a szőlőbirtok kitűnő borainak kóstolásához. A Borhotel elegáns étterme, a hangula-
tos nyári terasz, az ételek és a borok harmóniája valódi gasztronómiai élményeket kínálnak. A különterem biztosítja a hivatalos és családi 
rendezvények magas szintű lebonyolítását

Pincészetünk

A hegy lábánál található pincészet egyszerre korszerű feldolgozó és borturisztikai központ. A feldolgozó-, erjesztő- és érlelőtér a legújabb 
technológiai elvárásoknak is megfelel. Kiss Péter tervei alapján készült. A borászat funkcionalitása ötvöződik a modern építészeti dizájnnal. 
2009-ben adták át az épületet, 2010-ben építészeti nívó díjat kapott New York-ban.

A gravitációs szőlőfeldolgozási technológiai elv mentén épült, hogy a szőlőt csak a legszükségesebb eljárásoknak tegye ki a borász. 
Ekképp a borászat alapterületének mindössze negyede van a föld felszíne felett, a többi mind takartan, a hegy gyomrában. Követi a 
Badacsony hegy vonulatát és az oldalán kialakított szőlő indák együtt eredményezték az elismerést. A látogatók csendes, festői 
környezetben kóstolhatják végig borainkat, betekintést nyerhetnek a tartályos, a palackozó és a fahordós érlelő tereinkbe, a közel 50 fő 
befogadására alkalmas pincerendszerünkben.

Főborászunk, Zsurki Sándor

„HARMÓNIA, ELEGANCIA, TISZTASÁG”

Zsurki Sándor több generációs borász családból származik, gyerekkorától jelen van az életében a szőlő. 10 évig volt több neves, elismert 
tokaji borászat vezető borásza. 2017-ben csatlakozott a pincészethez, mint szakmai tanácsadó, majd 2018-tól a birtok főborásza.

„Nagyon hiszek a házasításban, csak így lehet igazán komplex, izgalmas borokat készíteni. Folyamatosan kísérletezem az erjesztésnél, hol a hordó 
használattal, hol az élesztőkkel, hol azzal, hogy előszüretben beindított musttal oltom be a beérkező alapanyagot. A cél, hogy minden bor 4-8 
különböző tételből házasodjon össze. Minél szélesebb ízpalettájú, strukturáltabb, komplexebb bort tudunk elérni, annál izgalmasabb lesz.”

Borkészítési filozófiánk

Hiszünk Badacsony kimagasló adottságaiban és egyediségében. Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, a helyi adottságokra alapozva, 
élménygazdag, tiszta és elegáns borokat készítsünk.

A terület és az évjárat sajátosságait szeretnénk kifejezésre juttatni. Tudatosan ötvözzük a modern borászati technológiát, a badacsonyi 
borkészítési hagyományokkal. Ez magába foglalja a magyar tölgyfahordók használatát is, mely hozzájárul a régió különleges karakterének 
kifejezéséhez.

Előnyben részesítjük borvidékünk hagyományos fajtáit is: Szürkebarát, Olaszrizling, de szeretnénk megmutatni más fajtákon keresztül is, 
milyen egyedi karakterre képes Badacsony: a Rajnai Rizlingnek és a Pinot Noir-nak is kimondottan kedvez Badacsony vulkanikus karaktere.

Ezért is vagyunk mi Badacsony új arca!

Keresés